לבן - סדנת קולינריה

מגבנים, מבשלים ומשוחחים על גבינה ומוצרי חלב

מאז ומתמיד נטלו הגבינה ומוצרי החלב חלק בתרבויות רבות ושונות שהפנימו לתוכן את נושא ייצור הגבינה ואכילתה.

השף יוסי בן דיין ופרופ' אביגדור שנאן מזמינים אתכם לחוויה עיונית-קולינארית בעקבות הגבינה ומוצרי החלב על הטעם, המרקם וגם על המשמעות.
בסדנה נדגים הכנת גבינה ביתית על כל שלביה, נציג שילובים ושימושים בגבינות ומוצרי חלב במנות שונות וננסה לברר מה הגיש אברהם למלאכים? ומדוע נתנה יעל לסיסרא חלב כשביקש מעט מים? למה התכוון משורר שיר השירים באומרו לאהובתו כי "דבש וחלב תחת לשונך" ובכלל, מה רע בגדי בחלב אמו? 

הסדנה תלווה בהסברים, הדגמות וטעימות ותתקיים בשני מועדים (תוכן שני המפגשים זהה):
חמישי, כ באייר, 14 במאי, בשעה 19:00
שני, ט בסיון, 1 ביוני, בשעה 19:00
אורך הסדנה עד שלוש שעות

בשיתוף מרכז תכלית ללימודי חוץ, ממכללת הדסה ירושלים
קישור לאתר של מרכז תכלית במכללת הדסה:
http://www.hadassah.ac.il/Site/Tachlit/Courses/General/Gastronomy.asp#a1

עוד בנושא