הגיבורים הנשכחים

חשבתם שרק הרצל חזה את מדינת היהודים? משוכנעים שחנה סנש צנחה לבד? והאחים כהן מוכרים לכם יותר מהאחים אל כוותי?
פרויקט של בית אבי חי ופודקאסט "קטעים בהיסטוריה" אשר מביאים לקדמת הבמה דמויות היסטוריות שנדחקו אל קצוות הזיכרון ולא זכו לתפוס מקום של כבוד בספרי תולדות ישראל. מאחורי כל גיבור נשכח נמצא סיפור מרתק לא פחות מהסיפורים שאנו מכירים מדפי ההיסטוריה.
את הסיפורים הנשכחים הללו ננסה להכיר, להבין ולהחיות ממרחק הזמן.
בהשתתפות: יובל מלחי – מרצה להיסטוריה, מפיק פודקאסטים ומפתח תוכניות חינוכיות. בעל תואר שני ביחסים בינלאומיים.

קרא עוד
לקבלת עדכונים על פרק חדש ב-
מלכת בומביי היהודייה שעברה כל גבול - פלורה ששון
בשנת 1894 קרה משהו שהדהים עולם שלם. פלורה ששון, אלמנה צעירה עם שלושה ילדים, יהודייה דתייה, אישה בעלת ידע בלתי רגיל בספרות היהודית, במדע, ובעלת פתיחות יוצאת דופן לעולם הרחב, החלה לנהל את אחד הסניפים הגדולים והחשובים של אימפריית ששון, "הרוטשילדים של המזרח". היא הייתה אישה ששמה יצא למרחקים בזמן חייה, אך אבד במסדרונות ההיסטוריה..
הסופרסטארים שהפכו למוכרי ביצים - האחים אל-כווייתי
הם היו אלילי מוזיקה בעירק ובמזרח התיכון בשנות ה-30 וה-40. הם ניגנו והלחינו יצירות לגדולי המוזיקאים – עבד אל ווהב, אום כולתום וסלימה מוראד. בהופעות שלהם הקהל היה משתגע, מצטמרר ומזיל דמעה. לעיתים לא נתנו להם לרדת מהבמה. הם היו מוזיקאים שכל ילד הכיר. מלכים, נסיכים ואמירים בכל רחבי המפרץ הפרסי היו חברים שלהם. ואז הם עלו לארץ והפכו לזמרים אנונימיים. המוזיקה הפכה לתחביב ולמחייתם הם מכרו ביצים בשוק. שמם נמחק באופן רישמי בעירק. השירים שלהם הפכו להיות "מוזיקה עממית". הלב שלהם נשבר. בשנות ה-2000 כשמשטרו של סדאם חוסיין נפל, נפתחו הארכיונים בעירק. לפתע החלו עירקים לגלות כי השירים האהובים עליהם נכתבו בידי יהודים והאחים קמו שוב לתחייה. בשנים האחרונות הם תפסו מקום של כבוד בעירק, נעשו עליהם תכניות טלוויזיה ורדיו, ערבי תרבות בכל העולם ובפורומים השונים כותבים עליהם דברי הלל. סיפורם הבלתי יאמן של סאלח ודאוד אל כווייתי שקמו לתחייה עשרות שנים לאחר מותם.
המפקד שהציל אלפים - משה רוסנק
בסוף חודש מאי 1948 היה הרובע היהודי בירושלים בסכנה עצומה. אלפי תושבי הרובע שברחו מבתיהם התכנסו במרתפי ארבעת בתי הכנסת הספרדיים בדרום הרובע. התושבים, אשכנזים, ספרדים, חילונים, דתיים וחרדים, לא ידעו אם יחיו, יילקחו בשבי או ימותו בימים הקרובים. על צעיר בן 24, מפקד הרובע הנצור, הוטלה הבחירה הקשה. להילחם עד הסוף או להיכנע. קרוב לאלפיים איש המתינו בדריכות, גורלם היה בידו. קראו לו משה רוסנק והוא היה חייב לקבל החלטה.
חוזה המדינה הראשון - נח מרדכי - חלק 1
נח מרדכי חווה אירוע שגרם לו להתחיל לחלום על מדינה יהודית בארץ ישראל. הוא חזה מדינה של יהודים בה יש ישובים חקלאיים בעמק הירדן, נמלים הומי אדם וכל מה שחזה הרצל חמישים שנה אחריו. מרדכי, היה למעשה חוזה המדינה הראשון.