בסדנה נסקור את המסלול שעשו גולי אשור בדרכם הארוכה אל הרי הקווקז ואת דרכם חזרה ארצה ונתוודע להיסטוריה הייחודית של יהודי הקווקז.
ננסה להבין איך השפיעה תרבות עמי הקווקז על המטבח היהודי, מה נשמר לאורך דורות ומה התחדש על השולחן עם עלייתם ארצה. לצד ההיסטוריה, נטעם את המאכלים המיוחדים ונצטרף דרך הבטן למסורת יהודי הקווקז.
מנחה: אלונה אייזנברג, עורכת גסטרונומית 'על השולחן', בעלת הבלוג "בלונים" ומארחת משתאות קווקזיים
אחת לחודש יקיים בית אבי חי מיני פסטיבל בו יחקור ויתחקה אחר שורשיה ומאייניה של אחת מעדות ישראל. יחד נצא למסע עם קהילה: נתבונן על תהליך השתלבותה בארץ לצד השפעתה ותרומתה, בתחומים שונים, לחברה הישראלית.
מוזיקה- קולנוע- סדנה קולינרית- אמנות
במהלך ימי הפסטיבל בין השעות 19:00 - 23:00 :
< מוזיקה חיה בלובי בית אבי חי
< מכירת אוכל קווקזי בתשלום
< דרך האמנות – תצוגה ומכירה של פרטי אמנות
< סיפור חוזר – מכירת ספרים מיד שנייה
< אתנוסנטר – מרכז מורשת עולי קווקז ממצפה רמון - תצוגה ומכירה
של שטיחים קווקזים העשויים בטכניקה מסורתית
* המכירה במזומן בלבד
הכניסה חופשית!
סיפור.עם
קבלו טעימה>>