בפרק הזמן שחלף מאז השואה התחוללו תמורות מרחיקות לכת ביחסי יהודים ונוצרים. כנסיות מערביות רבות ביקשו להתפייס עם יהודים, ולשם כך פתחו במפעל נרחב לתיקון הנצרות וניקויה מעוינות כלפיהם. יוזמות רבות של דיאלוג יהודי–נוצרי הופיעו ברחבי העולם. במקביל, קהילות אוונגליקליות בארה״ב ומעבר לה פיתחו תפיסה נוצרית משיחית לגבי ההתרחשויות הפוליטיות במזרח התיכון. לאור תהליכים אלה, התחוללו ויכוחים מרחיקי לכת בעולם היהודי באשר לשאלה כיצד להתייחס ליוזמות אלה. כנסיות שאינן אירופיות או צפון־אמריקניות, בדרום הגלובלי בכלל וכאן במזרח התיכון בפרט, התלבטו גם הן כיצד להתמקם מול הרפורמה הנוצרית־מערבית ביחס ליהודים וליהדות.
הסדרה תתמקד בתהליכים הללו באמצעות קריאה צמודה של מגוון מקורות יהודיים ונוצריים משמונת העשורים האחרונים. נבחן את יחסם של יהודים לדיאלוג עם העולם הנוצרי, את המתחים בתוך הכנסיות לגבי השאלה מיהם היהודים וכיצד ראוי להתייחס אליהם, וכן תפיסות נוצריות עכשוויות של אנטישמיות ופילושמיות, של רעיון המדינה היהודית והקיום היהודי בגולה, ועוד. במרכז הלימוד יעמדו מסמכי מפתח שזכו למעמד היסטורי במערכת היחסים היהודית והנוצרית בעת הזאת: הצהרות כנסייתיות, קטעים מכתביהם של אפיפיורים ותאולוגים בכירים, וקטעים ממאמרים של הוגים יהודים דוגמת הרב יוסף סולובייצ׳יק והרב אברהם יהושע השל.
ד״ר כרמה בן יוחנן היא מרצה בכירה בחוג למדע הדתות באוניברסיטה העברית בירושלים. היא מחברת הספר ״נזיד עדשים: תפיסות הדדיות של נוצרים ויהודים בעידן הפיוס״ (אוניברסיטת תל אביב, 2020) וכלת פרס דן דוד לשנת 2023.