על הפרשות תזריע-מצורע משוחחת שהרה בלאו עם הילדים אור ברעם, עופרי שגב, וחיא פלורסהיים.
ז'אנר: תוכנית אירוח | ישראל 2007 | 30 דקות | בימוי: מקסים סטולביב | הפקה: אולפני מימד
תקציר :
הסופרת והעיתונאית שׂהרה בלאו משוחחת עם שלושה ילדים (מתוך חמישה המתחלפים ביניהם) ועם אורחים נוספים על פרשת השבוע, ודנה עמם בנושאים הקשורים לעולמם. בתכנית כמה מדורים: פתיחה והיכרות עם הפרשה על ידי אורח מתחלף; שיחה ודיון של המנחה והילדים בנושאים העולים מהפרשה; משאל רחוב בנושא הקשור לפרשה; שאלות "נכון-לא נכון" המופנות לילדים; ולסיום, שיר לשבת.
הילדים הם לב התכנית. מדובר בילדים פיקחים, דעתנים ושנונים המתבטאים בבהירות ומעניקים מבט רענן על הפרשה הלקוח מעולמם האישי. התכנית פונה לילדים ולמבוגרים מהציבור החילוני והדתי כאחד, שכן הדיון נשען על פי רוב על פשט הכתוב, ואף האורחים הם אנשי רוח, דת ותרבות בעלי השקפות ואמונות שונות.
על הפרשות תזריע-מצורע משוחחת שהרה בלאו עם הילדים אור ברעם, עופרי שגב, וחיא פלורסהיים.
הרב רן רשף מספר לילדים על מחלת הצרעת. כיום לא יודעים בדיוק איזו מחלה זו, אבל לפי התיאור בתורה היא החלה מנקודה לבנה כשלג על העור ובתוכה שתי שערות לבנות. לכהן הגדול הייתה מומחיות באבחון המחלה. מרים, אחות משה, ריכלה על משה ונענשה בצרעת ובלאו מציינת שצרעת זו כנראה מחלה רוחנית. היא שואלת למה מתייחסים בימינו יותר למחלות פיזיות ופחות למחלות נפשיות? בלאו שואלת אם הכהן יכול היה גם לרפא את הצרעת. האם הוא כמו פסיכולוג שעוסק בנפש?
דיון נוסף הוא על בדידותו של החולה בצרעת המורחק מהציבור ומתבודד מחוץ למחנה. עליו להזהיר את כל המתקרב אליו שהוא חולה. בלאו והילדים מנסים להבין מדוע זה חלק מהעונש, למה כולם צריכים לדעת שהאדם חולה בצרעת? ומה מטרת התורה בעונש זה? לסיום מבקשת בלאו מהילדים לספר על מקרים שבהם ריכלו על מישהו אחר.
לסיום התכנית מתארח באולפן אריאל ברמן, איש תקשורת, המדבר על לשון הרע ורכילות ועל הנזק שהיא עלולה לגרום. הוא מסביר את ההבדלים בין רכילות, הוצאת שם רע, אבק לשון הרע ולשון הרע. בלאו מבקשת מהילדים לספר על מצבים שבהם ריכלו עליהם ואיך הם הרגישו. לסיום ברמן מספר על הקושי לעבוד כאיש תקשורת ולהימנע מרכילות.