בית אבי חי והבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה מציגים:
גיל חובב והשף ניר צוק במסע ספרותי בעקבות מתכונים, תבשילים ואוכל בספרות העברית.
במפגשי הסדנה יודגמו מאכלים המבוססים על המתכונים שבספרים, ויוגשו טעימות.
האוכל שיוגש במפגשים כשר.
מפגש ראשון: על האוכל ביצירתו של מאיר שלו.
"בבית נשארו כמה גליונות צהובים גדולים שלא נגזרו לפתקאות. אישוע מצא אותם והורה ליעקב לכתוב עליהם כללים ואיסורים של בישול שקצתם היו משונים מאוד, ולתלותם על קיר המטבח:
"לא שומרים את הקמח ביחד עם התבלינים."
"סכין צריכה להיות יותר ארוכה מהקוטר של העוגה."
"הכוסברה היא האחות המשוגעת של הפטרוזיליה."
"האור לאכילה צריך להיות חזק כמו האור לקריאה."
"אגסים צריכים לשמור ככה שלא יוכלו לגעת זה בזה."
"את החלק הקדמי של הפרה אוכלים בחורף ואת האחורי בקיץ."
"לכל משקה ששותים יש חבר שאוכלים."
כימים אחדים, מאיר שלו
בית אבי חי והבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה מציגים:
גיל חובב והשף ניר צוק במסע ספרותי בעקבות מתכונים, תבשילים ואוכל בספרות העברית.
במפגשי הסדנה יודגמו מאכלים המבוססים על המתכונים שבספרים, ויוגשו טעימות.
האוכל שיוגש במפגשים כשר.
מפגש ראשון: סנדוויץ' סתתים וזביונה
על האוכל ביצירתו של מאיר שלו
רביעי | ג באדר ב | 5.3 | 19:00
מפגש שני: צַפִּיחִיּוֹת בִּדְבַשׁ וְאֶסְפּוֹגִים מְתוּקִים
על האוכל ביצירתו של ח"נ ביאליק
רביעי | כד באדר ב | 26.3 | 19:00
מפגש שלישי: קובנה ובורקס
על אוכל בספרות הירושלמית
רביעי | כג בניסן | 23.4 | 19:00
הסדנה תתקיים בבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה // משך כל מפגש כשעתיים
למעוניינים, לפני כל מפגש בשעה 18:30 יתקיים סיור מקדים בבזאר הקולינרי
מחיר: 80 ₪ למפגש, סטודנטים 50 ₪, מחיר לסדרה כולה: 200 ₪
המכירה בקופות בית אבי חי ובבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה.