הרב אברהם יצחק הכהן קוק נחשב לאחד מן ההוגים היהודים הבולטים של המאה ה-20, ומי שהיה שותף מרכזי לעיצוב המחשבה הדתית בישראל כיום. כיצד הופך בחור ישיבה ליטאי עם גוון חסידי-משכילי לפילוסוף קבָּלי נועז, מקורי, שנוי במחלוקת ומעורר השראה גם יחד עד לימינו?
במהלך הסדרה נעקוב אחרי השינויים שחלו ברב קוק האיש ואחר מסכת הגותו על ציר הזמן. נבחן גם הקשרים רחבים יותר, של מחשבת ישראל לדורותיה, של העולם ההגותי בעת החדשה בכלל, ושל ההגות היהודית והציונית בפרט. נראה איך התמודד הרב קוק עם נושאים פילוסופיים מודרניים מובהקים תוך כדי פרשנות יצירתית של המסורת היהודית הקבלית והפילוסופית, נתוודע לסגנונו הלירי המיוחד, ונלמד איך לקרוא אותו.
יחד עם הרב קוק נכיר גם את עולמן של דמויות כמו יוסף חיים ברנר ואהרן דוד גורדון, ושל קשת ההוגים והתנועות שטבעו את חותמם על תולדות הציונות והיישוב. ניגע בשאלת המרחק בינינו לבינם, משאלות היסוד של החברה הישראלית בימינו.
יהודה מירסקי הוא מחבר הספרים "הרב קוק: מבט חדש" (כנרת, 2021) וספר מקיף באנגלית על חייו והגותו של הרב קוק טרם עלייתו ארצה. מירסקי פרופסור בחוג למזרח תיכון ומדעי היהדות באוניברסיטת ברנדייס, וגר בירושלים.
_
סדרות עיון עם מיטב החוקרים והחוקרות במקרא, תלמוד, פילוסופיה יהודית, קבלה ועוד.