פילוסופיית האדם והטבע של אהרון דוד גורדון
בתוך עולם של מהפכנים וחלוצים שפעלו בארץ ישראל של ראשית המאה ה־20, וביקשו לבנות עולם חדש על הריסותיו של עולם ישן, מתבלטת דמותו של אהרון דוד גורדון – חלוץ, פילוסוף, מהפכן, ובעניינים מסוימים – אפילו שמרן, שביקש להתוות כיוון לאנשי העלייה השנייה המחפשים את דרכם.
גורדון היה שותף מלא לשאיפת חלוצי העלייה השנייה לכינונה בארץ ישראל של חברה חדשה, שתפתור את בעיית הזהות הגלותית של העם, ובה בשעה תהיה מושתתת על ערכים שונים מאוד מאלה שהודגשו במערב המודרני. לשם כך גורדון פיתח את משנתו הפילוסופית הרואה את האדם תמיד כ'אדם בטבע'.
במהלך הסדרה נעיין במחשבת האדם והטבע של גורדון, נברר באילו מובנים משנתו היא משנה ציונית־הומניסטית מובהקת, ונגלה כיצד שילב בין דת, לאום ואנושות אוניברסלית בכתביו.
יוסי טרנר הוא פרופסור אמריטוס ממכון שכטר; מתמחה במחשבה יהודית־פילוסופית בעת החדשה, הן כחוקר והן כהוגה דעות. בין ספריו: "עיונים בפילוסופיה הדתית של פרנץ רוזנצוויג"; "מסה אל החיים: עיון בפילוסופיית האדם והטבע של אהרון דוד גורדון" (באנגלית). בימים אלו שוקד על כתיבת ספר עיון מקורי על התמודדות עם הבעיות הקיומיות הפוקדות את העם היהודי בזמננו.
_
סדרות עיון עם מיטב החוקרים והחוקרות במקרא, תלמוד, פילוסופיה יהודית, קבלה ועוד.