חלק א' - פרקים 1-5: עקרונות במשנתו של ר' נחמן מברסלב
גם כיום, למעלה מ-200 שנים לאחר מותו, בשורתו של רבי נחמן ממשיכה להכות גלים ולעשות נפשות. מי היה? מדוע זכה לחרמות, התקפות וכינויי שגעון? בסדרה נפרוש בצורה בהירה את עקרונות היסוד של תפיסתו. נראה את האופן המקורי שבו הבין ופירש את מקורות הקבלה; כיצד ארג מהם משמעות לתקופתו ולעתידה של היהדות, בעולם מחוּלָן ובהסתר פנים של האל במערכת תיאולוגית? כיצד התחברו מיסטיקה ועמדה אקזיסטנציאלית באישיותו? נעיין בליקוטי מוהר"ן, במקורות קבליים ובמקורות מודרניים, ונעסוק בהתמודדותו עם סבל וייסורים; עם השפה, המילים והאותיות מול שפת הגוף, הצעקה והריקוד; עם מקומה של טראומה ומקומו של ריפוי בזיקה למורשת זקנו הבעש"ט; ועם ההתמודדות עם הבדידות וההעזה לחלום.
חלק ב' - פרקים 6-10: טראומה ודיבור בין גלות והתגלות
סדרת המשך לשיעורי ״סדר בוקר״ על עקרונות במשנתו של רבי נחמן מברסלב. בחלק זה של הסדרה נמשיך לעיין בליקוטי מוהר"ן, במקורות קבליים ובמקורות מודרניים. נעסוק בהתמודדותו של רבי נחמן עם שאלות הדיבור והשתיקה, הגלות וההתגלות. נשאל מה מקומם של הטראומה והריפוי בזיקה למורשת זקֵנו, הבעש"ט; נלמד על ההתמודדות עם הבדידות, הספק, הייאוש, והדיכאון לצד ההעזה לחלום, ועל השפה, המילים והאותיות מול תחושת השבר והלאקונה הטראומטית. נתבונן גם בכלים של שפת הגוף, הצעקה והריקוד, ובתשוקה לחיות וליצור.
פרופ' חביבה פדיה היא חוקרת קבלה וחסידות, תרבות ויהדות. פרופסור מן המניין במחלקה להיסטוריה של עם ישראל, ראש מרכז אלישר לחקר תרבות יהדות ספרד והמזרח באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מופקדת קרן מתנאל בקמפוס וחברת המועצה להשכלה גבוהה. יו"ר הועדה לקידום מדעי הרוח בישראל. משוררת וסופרת ישראלית. מייסדת מכון רשימו ובית מדרש פתיחתא.